Usein kysyttyä

FAQ: Olemme koonneet alle meiltä useimmin kysyttyjä kysymyksiä

Etkö löytänyt vastausta kysymykseesi? Lisää tietoa yrityksestä ja arjen työstämme löydät Facebookista https://www.facebook.com/NALPalvelutOy ja Instagramista https://www.instagram.com/nalpalvelut/.

Mitä NAL palveluiden nimi tarkoittaa?

NAL on lyhenne Nuorisoasuntoliitosta. NAL Palvelut on liiton omistama yksityinen yritys, joka tuottaa sosiaalipalveluja. Näin nimeksemme muodostui NAL Palvelut eli meidän kesken Nalpa 😊

Pitääkö minun asua NAL asunnossa, että voin saada ohjausta?

Ei tietenkään, mutta voit asua! Ohjauksen kannalta oleellista on, että asut omillasi jossakin asunnossa. Käytännössä NAL Asunnossa ohjauksen aikana asumisen etu on, että ohjaaja voi seurata vuokranmaksuasi ja yhteistyö on hyvin tiivistä, mikä voi olla asumista helpottava tekijä.

Missä ja milloin ohjaajia tavataan?

Missä ja milloin sinulle sopii? Me tulemme sinne, missä meitä tarvitaan. Lääkäriin, koululle, te-toimistoon, kelaan, kotiin, you name it. Tapaamiset järjestetään arkipäivisin, mutta niin, ettei esimerkiksi koulusta tarvitse olla pois. 

Voiko ohjaajan valita?

Ohjaajan valikoituminen riippuu monista asioista., esimerkiksi siitä, missä asut tai milloin työskentely tapahtuu ja kuka ohjaajistamme on juuri silloin sinulle vapaana.  Toki toiveita saa aina esittää!

Keräättekö palautetta asiakkailta?

KYLLÄ! Pyydämme palautetta sekä ohjattaviltamme sekä yhteistyökumppaneilta aktiivisesti. Palaute auttaa meitä kehittämään toimintaamme vieläkin paremmaksi. 

Minkä suuruisia vuokrat ovat?

NAL Asuntojen vuokrien suuruus riippuu asunnon sijainnista, iästä ja koosta. Lähtökohtaisesti vuokrat ovat keskimääräistä vuokratasoa alhaisemmat, sillä niillä ei lainkaan tavoitella voittoa. Pääsääntöisesti asuntojemme vuokrat alittavat myös kelan määrittämät enimmäisasumismenot.  Asuntoja voi siirtyä katselemaan tästä! 

Joudunko jonottamaan tuetun asumisen palveluihin?

Koska tuetun asumisen palvelu on usein yhdistetty meiltä saatuun vuokra-asuntoon, voi asuntoa joskus joutua odottelemaan jonkin aikaa. Yleisin jonotusaika on 1-3 kuukautta. Odotellessasi voit kuitenkin saada jo oman ohjaajan, jonka kanssa valmistautua muuttorytinään. 😊

Kuinka kauan tuettu asuminen kestää?

Tähän vaikuttavaa hirmu moni asia, kuten asiakkaan omat valmiudet ja edellytykset, itsenäistymisen kehitys ja tavoitteiden saavuttaminen. Edellä mainitut asiat ovat hyvin yksilöllisiä ja tuettu asuminen kestää niin kauan kuin sitä tarvitaan ja toivotaan. Tuetun asumisen asiakkuus kestää keskimäärin 1 vuoden.

Onko teillä miespuolisia ohjaajia?

Ei tarpeeksi, mutta toivottavasti pian nykyistä enemmän! Pyrimme aina tasa-arvoiseen rekrytointiin, tällä hetkellä upea ohjaajajoukkomme koostuu kuitenkin naisenemmistöstä. Tätä ei kuitenkaan tarvitse pelätä, äkäisiä kukkahattutätejä ei täältä löydy.

Mitä tukihenkilötoiminnassa tehdään?

Mitä itse toivoisit? 😊 Teemme kaikkea sellaista, joka tukee asiakkaan hyvinvointia ja työskentelyn tavoitteita. Tukihenkilömme toimivat tarvittaessa kokkeina, eläinten kesyttäjinä, uimavalvojina, valmentajina, käsityöläisinä, liikunnan ohjaajina, saattajina, pelikavereina tai kanssaihmettelijöinä. Instagram-tililtämme löydät kuvamateriaalia tukihenkilötoiminnasta!

Scroll to Top