Tuettu asuminen

Tuetun asumisen palvelu on tarkoitettu itsenäistymiseen tukea tarvitseville henkilöille. Asiakkaamme voivat ohjautua palveluumme mm. lastensuojelun, maahanmuuttaja-, päihde- ja mielenterveyspalveluiden sekä asunnottomien palveluiden kautta. Tuettu asuminen perustuu säännölliseen ja asiakkaan tavoitteista lähtevään tukeen, joka on kokonaisvaltaista ja pitkäjänteistä. Palveluun voi sisältyä ohjauksen lisäksi myös vuokra-asunto. Suurimman osan kauttamme järjestettävistä asunnoista omistaa NAL Asunnot Oy, joka toimii myös vuokranantajana. Lisäksi teemme yhteistyötä lukuisten yksityisten vuokranantajien kanssa.

Jokaisella asiakkaalla on ohjaaja, jota tavataan säännöllisesti. Tapaamisia palvelun aikana on yleensä 1 - 2 kertaa viikossa, mutta palvelu räätälöidään aina asiakkaan tarpeiden mukaan. Palvelun alkuvaiheessa tuki on tavallisesti vahvempaa ja sitä kevennetään asiakkaan itsenäistymisen edetessä. Tapaamisia toteutetaan mm. asiakkaiden kotona, kodin lähiympäristössä ja asiakkaan tukena esim. asioinnissa.

Tavoitteenamme on, että onnistuneen, vähitellen kevennetyn tukijakson jälkeen asiakas jää vuokra-asuntonsa asumaan täysin itsenäisesti.

NAL Palvelut Oy
NAL Palvelut Oy
NAL Palvelut Scroll to Top