logo
Tiedustelut
Petri Saloranta
petri.saloranta (at) nalpalvelut.fi

Os. Takaniitynkuja 11,00780 Helsinki
Käyntios. Kirkonkyläntie 30, Helsinki
Puhelin: 040 753 8347
Faksi: (09) 555 025

Nalpalvelut | Tuettu asuminen
319
page-template,page-template-full_width,page-template-full_width-php,page,page-id-319,ajax_fade,page_not_loaded,,select-child-theme-ver-1.0.0,select-theme-ver-3.6,paspartu_enabled,menu-animation-underline,side_area_slide_with_content,wpb-js-composer js-comp-ver-5.0.1,vc_responsive
 

Tuettu asuminen

Nuoren polku tuetun asumisen palvelussa

Olemme erikoistuneet tuottamaan tuetun asumisen palvelua nuorille ja nuorille aikuisille (16- 35-vuotiaat). Asiakkaitamme ovat mm. lastensuojelun asiakkaat, vaikeasta kotitilanteesta alaikäisenä itsenäistyvät nuoret, asunnottomat nuoret, mielenterveys- ja päihdekuntoutujat sekä maahanmuuttajat. Palvelumme johtavia periaatteita ovat nuoren yksilöllisten tarpeiden huomioiminen ja tukeminen, integraatio ja asumisen normaalius. Tuotamme palvelun lähtökohtaisesti asiakkaan kotiin sekä elinympäristöön. Käytössämme on satoja pienvuokra-asuntoja eteläisessä Suomessa. Erillisiä tukiasuntoja ei ole, ja nuori voi jatkaa asumista järjestämässämme asunnossa myös tuetun asumisen jälkeen. NAL-nuorisoasunnoissa asukkaille on tarjolla myös ryhmä-, asukas- ja vertaistoimintaa.

Jokaisen asiakkaan polku suunnitellaan yksilöllisesti.

Tuetun asumisen hyödyt:

Itsenäisen asumisen edellytysten parantuminen.
Asumisen onnistuminen ja normaalius
Nuoren itsenäistymiskehityksen tukeminen.
Kuntoutumisen tukeminen
Talousneuvonta
Yhteiskuntaan integroituminen

Tilaajat:

Helsingin lastensuojelun avohuolto ja jälkihuolto, Vantaan aikuissosiaalityö, Vantaan lastensuojelu ja jälkihuolto, Espoon aikuissosiaalityö, Espoon maahanmuuttajapalvelut, Turun mielenterveys- ja päihdekuntoutujien asumispalvelut, Järvenpään mielenterveys- ja päihdekuntoutujien tuettu asuminen.